Skip to content

Studie av en taklampa

21 juli, 2010

Väl hemkommen från semestern konstaterar jag att mängden bildfiler på minneskorten långt överskrider min kapacitet för bildbearbetning.  Men, som med allt annat stressigt här i livet är det bara att ta ett djupt andetag och börja nysta.

Under semestern i mina gamla hemtrakter, gjorde jag ett nytt besök i det gamla ödehuset som för flera årtionden sedan övergivits. Huset börjar nu vara i så dåligt skick att det finns en verklig risk att skada sig där – det var nära att jag hade trampat rakt genom ruttna golvplankor och hamnat nere i jordkällaren.

Serien ovan dokumenterar en svunnen tid. Glödlamporna har övergivits för anonyma energisparlampor. Är inte glödtråden fascinerande! En klar glödlampa är lite intim, det går att se rakt igenom dess yttre. Den är dessutom ärlig, den kan inte dölja nåt.  Utan elektricitet är den kall och mörk. Precis som en människa utan inspiration. Men då den tillförs energi, lyser den upp och vägleder. Nåja, kanske det ändå är lite naivt att läsa in större betydelser, det är ju ändå bara en glödlampa.

Linsen jag använde var min Lensbaby 3G

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: