Skip to content

Fågelsjön

2 maj, 2010

Vi gick för att mata änder igår. Svältfödda var de inte, inget av brödet vi kastade åt dem dög. Nå, jag fick några trevliga bilder av familjen åtminstone.

Och landskapet. Igår var det dimmigt på morgonen. Dimma är ett knepigt fenomen, det kan vara lite svårt att få fram på bilden. Dimman över fågelsjön i Esbos centralpark låg tät och granarna på andra sidan var höljda i ett dunkel. Stämningen var magisk, sagolik. Det låg lite John Bauer över det hela. Eller kanske som en b-skräckis från 60-talet…

Hur som helst, jag fotade med 50mm f1.8 fäst i D80:n. Kanske inte den perfekta linsen för att fånga ett landskap, men jag satsade på att bygga ett panorama så jag vände kameran på högkant och knäppte bild efter bild medan jag panorerade över landskapet. Väl hemma förde jag in bilderna på hårdskivan och gjorde en synkroniserad justering av tolv exponeringar i ACR.

Och resultatet syns ovan. Klicka på bilden för att öppna upp en större version.

12 exponeringar ihopslagna till ett panorama. Bilden gjordes svartvit och kontrasterna höjdes rejält. Bilden mjukades upp och så förde jag in lite värme genom att lägga lite sepia över det hela. Med hjälp av lagermasker och en svart bakgrund gjorde jag den övre och den nedre kanten diffus.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: